Water in kruipruimte nieuwbouw

Water in de kruipruimte van nieuwbouwwoningen komt wel vaker voor in Nederland. Meestal is dit niet een al te groot probleem en heeft de bewoner hier geen last van, omdat ze dit niet door hebben. Bij een kruipruimte van een huis is het ook niet noodzakelijk om een waterdichte kruipruimte te hebben. Als de venKtilatie goed is dan zijn er weinig problemen met vocht onder een woning. Wel is het handig om te onderzoeken wat de oorzaak is van het vocht onder de woning. Als dit ervoor zorgt dat er hier schimmel ontstaat, dan is dit al helemaal belangrijk om te onderzoeken door een loodgieter. Schimmel is namelijk erg slecht zijn voor uw gezondheid!

Oorzaken van water in kruipruimte nieuwbouw

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er water in de kruipruimte zit van uw nieuwbouwwoning. Een reden die wel het meest voorkomt is een niet goed afgewerkte vloer van de woning. Bij een slecht afgewerkte vloer kunnen er scheuren en gaten in de vloer ontstaan. Doordat deze scheuren en gaten ontstaan zal er water kunnen binnendringen. Daarnaast kan het ook zijn dat de grond onder het huis een rol speelt bij vocht in de kruipruimte. Bij een niet goed voorbereide grond kan er water doorlekken naar de kruipruimte. Als laatste is het ook mogelijk dat het waterpeil erg hoog ligt, hierdoor zal er water in de kruipruimte komen.

Gevolgen van water in de kruipruimte bij nieuwbouw

De gevolgen van een vochtige kruipruimte kunnen per situatie erg verschillen. Een ernstig gevolg is het ontstaan van schimmel in de kruipruimte. Door de schimmel kunt u gezondheidsproblemen krijgen, die kunnen leiden tot voorbeelden als allergieën en astma. Een ander vervelend is het krijgen van vochtproblemen in het gehele huis. Het vocht kan ervoor zorgen dat er beschadigingen komen aan de vloeren en muren. Daarnaast ontstaat er ook een slechte geur in het gehele huis. Als laatste is het mogelijk dat de fundering van uw huis problemen krijgt. Door hier niks aan te doen zal het huis steeds zwakker worden en kan dit probleem groter worden.

Oplossingen voor water in de kruipruimte bij nieuwbouw

Voor de problemen bij vocht in de kruipruimte is het handig om dit snel op te lossen. Als eerst is een belangrijke oplossing het goed afwerken van de vloer van het huis. Zorg er hiermee voor dat de scheuren en gaten worden verwijderd, zodat er geen water doorheen kan lopen. Ook de grond van het huis moet goed voorbereid zijn. Bij een hoog grondwaterpeil is er ook een oplossing om water in de kruipruimte te voorkomen. Er kan hiervoor een drainagesysteem aangelegd worden, of u kunt ervoor kiezen om een waterdichte laag op de vloer te leggen.

Zorg voor een droge kruipruimte

Het hebben van een vochtige kruipruimte kan erg vervelende gevolgen hebben. Het is mogelijk dat er schimmel, vochtproblemen en gezondheidsproblemen ontstaan als u vocht in uw huis heeft. We raden u dan ook aan om snel de oplossing hiervoor uit te voeren om veel problemen te voorkomen. Zo zorgt u ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vocht in uw huis.

Inhoudsopgave

Vandaag nog met
uw project starten?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.

06 83172276