Funderingsonderzoek

Uw oplossing

Funderingsonderzoek

Wilt u weten hoe uw fundering ervoor staat? Of zijn u al enkele veranderingen in en rondom uw huis opgevallen wat een gevolg kan zijn van gebreken van uw fundering? Laat uw fundering onderzoeken door Rijnmond Funderingstechnieken! Een funderingsonderzoek is een zeer doeltreffend middel om de huidige en toekomstige kwaliteit van bestaande funderingen te kunnen beoordelen. De funderingsonderzoeken worden door ons geheel conform de F3O richtlijnen uitgevoerd. Perfect dus voor momenten als de aankoop van een huis! Lees snel verder voor meer informatie over het funderingsonderzoek van uw eigen huis!

Hoe ziet een funderingsonderzoek eruit?

Een funderingsonderzoek wordt over het algemeen gedaan om de huidige kwaliteit van de fundering vast te stellen. Bij de verkoop of aankoop van een woning of bedrijfspand bijvoorbeeld. Op zo een moment is het handig om te weten hoe de basis van uw eigen huis er aan toe is. Daarnaast is een funderingsonderzoek ook verstandig om te doen voordat een verbouwing of aanbouw plaats zal vinden. Stel dat de fundering namelijk niet sterk genoeg is voor extra gewicht van het huis hierdoor, dan krijgt u te maken met funderingsproblemen. Het funderingsonderzoek kan voor één woning gedaan worden of voor meerdere panden tegelijk. We kunnen het onderzoek dan in één geheel aanbieden. Gefaseerd is daarbij ook een optie.

In tegenstelling tot de aan- of verkoop van een pand is een funderingsonderzoek bij splitsing van een pand veelal verplicht gesteld door de gemeente. In principe adviseren wij met alle bewerkingen aan een pand dit onderzoek te laten doen. Zo bent u er namelijk van verzekerd dat er in de toekomst niet in eens schade kan komen of iets dergelijks door een te zwakke fundering! Het funderingsonderzoek bestaat uit de volgende vier fasen:

Rijnmond Home Group

Archiefonderzoek

In het archiefonderzoek gaat het om het inwinnen van bouwkundige informatie van het pand bij het gemeentearchief. Denk hierbij aan de originele bouwtekeningen uit het archief, de originele verbouwtekeningen uit archief, pandkaarten, eerder uitgevoerde funderingsonderzoeken, grondwaterpeilbuis gegevens en bestaande sonderingen.

 

Visuele inspectie

De visuele inspectie van het funderingsonderzoek spreekt eigenlijk redelijk voor zich. Hierin brengen we zichtbare gebreken en schade in kaart en leggen we de huidige toestand vast door er foto’s van te maken. We kijken naar in- en externe schade, in- en externe zichtbare scheefstand, de gevelaansluiting op de bouwmuur en het functioneren van ramen en deuren.

Fysieke metingen

Uit de naam van deze fase van het funderingsonderzoek kunt u in principe ook herleiden wat wij doen. We zullen hier namelijk fysieke metingen doen. Er wordt een lintvoeg- en vloerwaterpassing gedaan waarbij er gekeken wordt naar zakkingen van het horizontale voegwerk en het zakkingsverschil van de fundering ten opzichte van de oorspronkelijke horizontale lintvoeg. Daarnaast doen we een nauwkeurigheidswaterpassing. Het doel hiervan is om de zakkingssnelheid van de fundering in kaart te brengen.

 

Funderingsinspectie put

In de laatste fase van het funderingsonderzoek maken we een funderingsinspectie put. Nu kunnen we daadwerkelijk de waardes van de fundering meten en de staat ervan waarnemen. Waar wij naar kijken is de indringwaarde van het funderingshout, de diameter van de funderingspaal, we nemen houtmonsters en analyseren dit, het aanlegniveau van het funderingshout, de excentriciteit funderingshout, het funderingstype, de kwaliteit van het metselwerk van de fundering, de grondwaterstand tijdens de inspectie en de NAP hoogte. Daarnaast plaatsen we een grondwaterpeilbuis en maken we foto`s. Als alle metingen gedaan zijn zullen we een tekening maken van de fundering opbouw.

Laat een funderingsonderzoek doen door Rijnmond Funderingstechniek!

Bent u dus van plan om een een huis te kopen of uw huis te verkopen? Of staat u op het punt een verbouwing of aanbouw van uw pand plaats te laten vinden? Doe dan eerst een funderingsonderzoek! U voorkomt hier zo problemen mee in de toekomst! Op deze manier weet u namelijk of uw fundering sterk genoeg is voor extra gewicht, of met een nieuw huis weet u of zich problemen voor kunnen gaan doen in de toekomst. Neem dus direct contact met ons op om een afspraak te maken voor een funderingsonderzoek!

 

Naast een funderingsonderzoek doen wij ook funderingsherstel, fundering berekenen, kelderbouw en bekisting.

Projecten

Zij gingen u voor…

Funderingsherstel
Funderingsherstel
Amstel 202
Funderingsherstel Boerhaavelaan
Funderingsherstel
Boerhaavelaan Schiedam
funderingsherstel goudsesingel rotterdam
Funderingsherstel
Goudsesingel Rotterdam
Funderingsherstel
Funderingsherstel Schiedam Kluswoningen

Vandaag nog met
uw project starten?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.

06 83172276