Kelderbouw

Kelder bouwen op maat

Bent u het ook zat om te weinig ruimte te hebben voor uw spullen in huis? Laat dan een kelder bouwen door Rijnmond Funderingstechniek! Wij zijn uw specialisten voor kelderbouw in Rotterdam en omstreken. Een ruimte onder uw woning is ideaal voor bijvoorbeeld opslag, een mancave en heeft zo nog veel meer voordelige doeleinden. Zo heeft u bijvoorbeeld ook ineens een extra werkplek of extra slaapkamers voor wanneer u met een groot gezin woont. Lees hieronder snel meer over ons, hoe wij een nieuwe kelder bouwen en wat er allemaal mogelijk is!

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN

Gestorte kelders

Rijnmond Funderingstechniek is gevestigd in Rotterdam en is uw specialist als het aankomt op het storten van uw kelder. Met een goed gestorte kelder is er minimaal onderhoud nodig, heeft u een waterdichte ruimte en verhoogt het de algemene waarde van uw huis. Wij storten elke kelder op maat, volledig naar uw wensen. Bij een stortkelder graven wij eerst een put uit waar wij de mallen en bekistingen naar de maat van de ruimte onder uw huis plaatsen. Vervolgens storten we het beton hierin en laten we het uitharden. In totaal neemt dit zo’n vier weken in beslag. Wilt u dus graag een ruimte onder uw bestaande huis laten bouwen? Dan leggen we graag verder uit hoe we hiermee te werk gaan!

Hoe wij een kelder onder bestaande woning bouwen

Een kelder uitgraven onder bestaande woning is een lastige en gevaarlijke opgave als u het zelf wilt doen. Gelukkig is dat één van onze specialisaties en kunnen wij u hier goed bij helpen door het voor u te doen! Wij hebben hier specialistische ervaring mee en doen dit werk al jaren in Rotterdam en omstreken. Onze experts leggen u graag uit hoe dit proces eruitziet.

Allereerst maken we een opening in de voorgevel om plaats te maken voor de transportband. De aarde onder het huis moet namelijk worden uitgegraven en met de transportband worden vervoerd. Vervolgens kan de werkvloer geplaatst worden. Zo maken we het de kelderbouw specialisten wat makkelijker. Maar niets is zo belangrijk als de volgende stap! de schroef injectiepalen. Deze vormen namelijk uw fundering, en wat is er nu belangrijker dan een fundering!? Dit is de basis van eigenlijk iedere woning. Als dit eenmaal staat, dan kunnen we de betonnen vloer storten en de betonwanden erin zetten. De betonnen vloer is 30 centimeter dik en de wanden 25. Wanneer we eenmaal klaar zijn heeft u dus een nieuwe kelder en daar ook nog eens een stevige fundering bij! Uiteraard maken we de voorgevel weer netjes dicht, waarna u niets meer zal zien van deze opening.

Kelderbouw

Liftputten

Bij Rijnmond Funderingstechniek is het ook mogelijk om een liftput te laten plaatsen. Liftputten zijn ondergrondse ruimtes bedoeld om een liftschacht te huisvesten. Deze put is dus nodig om de lift toegang te geven tot de kelder van uw pand. Voor het bouwen van deze put, maken wij gebruik van prefab kelders. Hiermee is het mogelijk om efficiënt en veilig een lift te plaatsen in uw pand, zodat u of uw bewoners snel en makkelijk heen en weer kunnen zonder de trap te nemen. Voor het verhuizen en zeker voor mensen die invalide zijn, is dit wel zo fijn.

Kelderbouw

Prefab kelders

Bij Rijnmond Funderingstechniek maken we ook prefab kelderbakken op onze productielocatie in Rotterdam. Een prefab kelder versnelt het gehele kelderbouwproces voor uw woning aangezien de gehele ruimte bij ons op locatie wordt gemaakt en daarna bij u wordt geleverd. Het plaatsen van een normale kelder kan soms weken tot maanden duren, maar met een prefab kelder wordt dit proces ingekort, zodat uw kelder binnen enkele dagen al helemaal gereed en geïnstalleerd. Onze prefab kelders worden uit één bak gemaakt waardoor er geen naden tussen de muren en vloeren zijn. Hierdoor zijn prefab kelders gegarandeerd jaren waterdicht en zijn ze ook zeer duurzaam. 

Om de prefab kelder te maken moeten we eerst het ontwerp bepalen aan de hand van de afmetingen die jij wilt hebben voor je kelder. Zijn er nog andere specificaties die je voor je kelder wilt hebben? Dan houden we daar ook rekening mee met het produceren van jouw prefab kelder. Om de kelder te maken worden verstelbare maten mallen en bekistingen gebruikt. Hierin wordt het beton zorgvuldig gestort om luchtbellen te voorkomen. Na het storten worden de mallen verwijderd en krijgt de kelder een kwaliteitscontrole. 

Een nieuwbouw kelder creëert ruimte

Zoals eerder gezegd levert een kelder een extra leef- en/of werkruimte op. Naast de eerder genoemde opslag- of werkplaats kunt u met een nieuwbouwkelder ook denken aan een geheel nieuwe woonlaag, fitnessruimte, voorraadkelder, kantoor of speelkamer. Een kelder onder bestaande woning bouwen is dan ook een zeer gunstige manier van bouwen. U hoeft namelijk geen extra grond aan te kopen! Extra ruimte is altijd fijn.

ONZE WERFKWIJZE

ONTZORGD VAN A TOT Z

Funderingsonderzoek

Financiering

Constructieberekeningen / Tekenwerk

Offerte

Vergunningen voor uw nieuwe kelder

Voorbereidingen werkzaamheden

Uitvoering kelderbouw

Project afronding

Kosten kelder bouwen

U vraagt zich nu natuurlijk af wat de kosten zijn van een kelder laten maken. Echter is moeilijk te zeggen wat de precieze kelder prijs is. Dit is namelijk volledig afhankelijk van hoeveel vierkante meter er bezet moet worden door de nieuwbouwkelder. Naast een kelder graven kunnen wij deze ook nog volledig naar wensen inrichten. Denk aan alle benodigde elektra, water en verwarmingssluitingen waaronder ook vloerverwarming! Kiest u voor één of meerdere van deze opties, dan komen deze kosten er naast het bouwen ook bij. Wilt u graag een duidelijk overzicht van de kosten? Vraag dan direct een offerte aan of neem contact op met onze specialisten om u volledig te laten informeren!

Kelder laten bouwen in combinatie met funderingsherstel

Heeft u dus extra ruimte nodig in huis en ziet u een nieuwbouwkelder wel zitten? Vraag dan direct een offerte aan bij Rijnmond Funderingstechniek om een duidelijk overzicht te krijgen van de prijs! Een optie die zeer gunstig is voor zowel de waardevermeerdering alsmede de extra ruimte is dus het bouwen van een nieuwbouwkelder onder uw woning. Deze nieuwe ruimte rust namelijk op de nieuwe funderingspalen en vormt zo een verankerd geheel. Dit maakt uw woning meteen vele malen steviger en is hierdoor veel meer waard! Neem dus direct contact met ons als uw kelderbouw specialist van Rotterdam en omstreken!

Kelderbouw
Projecten

Zij gingen u voor…

Funderingsherstel
Amstel 202
Funderingsherstel Boerhaavelaan
Funderingsherstel
Boerhaavelaan Schiedam
funderingsherstel goudsesingel rotterdam
Funderingsherstel
Goudsesingel Rotterdam
Funderingsherstel
Funderingsherstel Schiedam Kluswoningen

Vandaag nog met
uw project starten?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.

06 83172276