Kelderbouw

Bent u het ook zat om te weinig ruimte te hebben voor uw spullen in huis? Rijnmond Funderingstechniek uit Rotterdam is uw specialist voor kelderbouw. Een ruimte onder uw woning bouwen is ideaal voor bijvoorbeeld opslag, een mancave en heeft zo nog veel meer voordelen. Zo heeft u bijvoorbeeld ook ineens een extra werkplek of extra slaapkamers voor wanneer u met een groot gezin woont. Lees hieronder snel meer over hoe wij een nieuwe kelder bouwen. Vraag ook gelijk een gratis offerte aan om de kosten en mogelijkheden inzichtelijk te maken!

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN

Hoe wij een kelder onder bestaande woning bouwen

Een kelder uitgraven onder bestaande woning is een lastige en gevaarlijke opgave als u het zelf wilt doen. Gelukkig is dat één van onze specialisaties en kunnen wij u hier goed bij helpen! Wij hebben hier specialistische ervaring mee en doen dit werk al jaren in Rotterdam en omstreken voornamelijk. Onze experts leggen u graag uit hoe dit proces in zijn werking gaat.

Allereerst maken we een opening in de voorgevel om plaats te maken voor de transportband. De aarde onder het huis moet namelijk worden uitgegraven en met de transportband worden vervoerd. Vervolgens kan de werkvloer geplaatst worden. Zo maken we het de kelderbouw specialisten wat makkelijker om hun werk te doen. Maar niets is zo belangrijk als de volgende stap! De schroef injectiepalen. Deze vormen namelijk uw fundering, en wat is er nu belangrijker dan een fundering!? Dit is de basis van eigenlijk iedere woning. 

Als dit eenmaal staat, dan kan de kelder echt gebouwd worden. De betonnen vloer wordt gestort en de betonwanden zetten we erin. Deze betonnen vloer is 30 centimeter dik en de wanden eromheen hebben een dikte van 25 centimeter. Wanneer we eenmaal klaar zijn heeft u dus een nieuwe kelder en daar ook nog eens een stevige fundering bij! Uiteraard maken we de voorgevel weer netjes dicht, zodat u niets meer zal zien van deze opening.

Welke soorten kelders kunnen gebouwd worden?

Binnen kelderbouw zijn er diverse opties mogelijk. De optie die voor u van toepassing is, is geheel afhankelijk van voornamelijk uw woning. Denk hierbij aan de grootte van de ruimte onder uw huis, grondsoort, hoe hoog de grondwaterstand is, hoe makkelijk het is om bouwmaterialen op de locatie te krijgen en zo zijn er nog enkele onderdelen waar rekening mee gehouden moet worden. Om die reden doen we ten alle tijden een funderingsonderzoek. Zo weten we precies hoe de situatie er onder uw huis voor staat. Nu als dit allemaal in orde is en er verschillende opties mogelijk zijn, dan is het aan u welke kelder u laat bouwen. Welke kelder we bouwen hangt dan nog af van uw budget en het doel van de kelder. De drie soorten ruimtes die wij het meeste onder een constructie bouwen zijn gestorte kelders, liftputten en prefab kelders.

Kelderbouw

Gestorte kelders

Bij Rijnmond Funderingstechniek zijn we een echte specialist als het aankomt op het storten van uw kelder. Met een goed gestorte kelder is er minimaal onderhoud nodig, heeft u een waterdichte ruimte en verhoogt het de algemene waarde van uw huis. Wij storten elke kelder op maat, volledig naar uw wensen. 

Bij een stort kelder graven wij eerst een put uit waar wij de mallen en bekistingen naar de maat van de ruimte onder uw huis plaatsen. Vervolgens storten we het beton hierin en laten we het uitharden. In totaal neemt dit zo’n vier weken in beslag. Wilt u dus graag een ruimte onder uw bestaande huis laten bouwen? Laat dan snel een van onze specialisten langskomen. Hoe eerder u eraan begint, hoe eerder we klaar zullen zijn!

Liftputten

Bij Rijnmond Funderingstechniek is het ook mogelijk om een liftput te laten plaatsen. Liftputten zijn ondergrondse ruimtes bedoeld om een liftschacht te huisvesten. Deze put is dus nodig om de lift toegang te geven tot de kelder van uw pand. Voor het bouwen van deze put, maken wij gebruik van prefab kelders. Hiermee is het mogelijk om efficiënt en veilig een lift te plaatsen in uw pand, zodat u of uw bewoners snel en makkelijk heen en weer kunnen zonder de trap te nemen. Voor het verhuizen en zeker voor mensen die invalide zijn, is dit wel zo fijn.

Kelderbouw

Prefab kelders

Bij Rijnmond Funderingstechniek maken we ook prefab kelderbakken op onze productielocatie in Rotterdam. Een prefab kelder versnelt het gehele kelderbouw proces voor uw woning aangezien de gehele ruimte bij ons op locatie al wordt gemaakt en vervolgens in zijn geheel bij u wordt geleverd. Het plaatsen van een normale kelder kan soms weken tot maanden duren, maar met een prefab kelder wordt dit proces ingekort. Uw kelder is dan binnen enkele dagen al helemaal gereed en geïnstalleerd. Onze prefab kelders worden uit één bak gemaakt waardoor er geen naden tussen de muren en vloeren zijn. Hierdoor zijn prefab kelders gegarandeerd jaren waterdicht en zijn ze ook zeer duurzaam. 

Om de prefab kelder te maken moeten we eerst het ontwerp bepalen aan de hand van de afmetingen die jij wilt hebben voor je kelder. Zijn er nog andere specificaties die je voor je kelder wilt hebben? Dan houden we daar ook rekening mee tijdens het produceren. Om de kelder te maken worden verstelbare maten mallen en bekistingen gebruikt. Hierin wordt het beton zorgvuldig gestort om luchtbellen te voorkomen. Na het storten worden de mallen verwijderd en krijgt de kelder een kwaliteitscontrole. 

Het voordeel van een nieuwbouw kelder

Bij kelderbouw komen veel voordelen kijken. Zoals eerder gezegd levert een kelder een extra leef- en/of werkruimte op die op verschillende manieren ingezet kan worden. Naast de eerder genoemde opslag- of werkplaats kunt u met een nieuwbouw kelder ook denken aan een geheel nieuwe woonlaag, fitnessruimte, voorraadkelder, kantoor wijnkelder of speelkamer. Het is fijn om je in een kelder even af te zonderen van de rest en je eigen ding te kunnen doen, of dit nu gaat om werken, relaxen of trainen. Denk dus van tevoren al wat het doel is van de kelder om zo samen met onze tekenaar een beeld te krijgen van de ruimtes die gemaakt moeten worden onder uw woning. Stel dat u een mancave én een aparte werkruimte of fitnessruimte wil, dan moet hier wel rekening mee gehouden worden met het plaatsen van de muren.

ONTZORGD VAN A TOT Z

ONZE WERKWIJZE

Funderingsonderzoek

Financiering

Constructieberekeningen / Tekenwerk

Offerte

Vergunningen voor uw nieuwe kelder

Voorbereidingen werkzaamheden

Uitvoering kelderbouw

Project afronding

Hoeveel kost kelderbouw?

De kosten voor een kelder laten maken is misschien wel het belangrijkste detail van de hele gebeurtenis. Het is echter moeilijk om te zeggen wat de precieze prijs van uw kelder is zonder aanvullende informatie te hebben. Prijs voor uw situatie is namelijk volledig afhankelijk van bijvoorbeeld hoeveel vierkante meter er bezet moet worden door de nieuwbouw kelder, wat voor soort kelder er geplaatst moet worden en of we er makkelijk in de buurt kunnen komen met onze machines en materialen. Naast de kelder graven kunnen wij deze ook nog volledig naar wensen inrichten. Denk aan alle benodigde aansluitingen wat betreft elektra, water en verwarming waaronder ook vloerverwarming! Kiest u voor één of meerdere van deze opties, dan komen deze kosten er naast het bouwen ook bij. 

Om u toch een beeld te geven van wat de kosten globaal kunnen zijn geven we u een schatting. Voor een gemiddelde kleine kelder investeert u tussen de €10.000,- en €15.000,-. Wanneer het om een grotere kelder gaat, kan dit oplopen tot ongeveer €50.000,-. Wilt u graag een duidelijk overzicht van de specifieke kosten voor u? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact op met onze specialisten om u volledig te laten informeren!

Kelder laten bouwen met stevige fundering!

Heeft u dus extra ruimte nodig in huis en wilt u dus graag een nieuwbouw kelder op maat laten bouwen? Vraag dan direct een gratis offerte aan bij Rijnmond Funderingstechniek om een duidelijk overzicht te krijgen van de prijs! Wij komen uw woning en huidige fundering inspecteren om uw situatie in kaart te brengen. Mocht het zo zijn dat uw fundering niet stevig genoeg is, dan zal deze meegenomen moeten worden in het plan en zullen we dit in zijn geheel moeten herstellen.

Een optie die zeer gunstig is voor zowel de waardevermeerdering alsmede de extra ruimte is dus het bouwen van een nieuwbouw kelder onder uw woning. Deze nieuwe ruimte rust namelijk op de nieuwe funderingspalen en vormt zo een verankerd geheel. Dit maakt uw woning meteen vele malen steviger en is hierdoor veel meer waard! Neem dus direct contact op met Rijnmond Funderingstechniek als uw kelderbouw specialist uit Rotterdam en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

Kelderbouw
Projecten

Zij gingen u voor…

Funderingsherstel
Funderingsherstel
Amstel 202
Funderingsherstel Boerhaavelaan
Funderingsherstel
Boerhaavelaan Schiedam
funderingsherstel goudsesingel rotterdam
Funderingsherstel
Goudsesingel Rotterdam
Funderingsherstel
Funderingsherstel Schiedam Kluswoningen

Vandaag nog met
uw project starten?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.

06 83172276