Alles wat u moet weten over de kosten van funderingsherstel

Moet er funderingsherstel plaatsvinden onder uw eigen huis? Zeker elk verouderde huis zal er vroeger of later aan toe zijn. Echter wilt u het liefst een overzichtelijk beeld hebben van de mogelijke kosten die komen kijken bij het herstellen van de fundering, zodat u hier rekening mee kunt houden. Om die reden hebben we bij Rijnmond Funderingstechniek goed op een rijtje gezet waar de kosten uit bestaan en op gebaseerd zijn, zodat u weet wat u kunt verwachten en eventueel zelfs op kunt besparen!

Kosten funderingsherstel

Verschillende vormen van problemen of schade aan een huis kunnen worden veroorzaakt door problemen met de fundering. Een beschadigde fundering die op tijd wordt opgemerkt, zal over het algemeen weinig schade veroorzaken, waardoor het herstel ook een veel minder grote klus zal zijn en de kosten natuurlijk ook vele malen lager zijn. Bent u er dus vroeg bij? Dan kunt heel heel wat besparen op de uiteindelijke kosten! Wacht u echter te lang of merkt u de problemen niet tijdig op? Dan is de kans groot dat het huis verzakt of dat er ernstige scheuren in de gevel ontstaan. Als u te maken heeft met dergelijke problemen aan de fundering en deze wilt laten oplossen, of als u op zoek bent naar specifieke informatie over funderingsproblemen bij een huis en een goed beeld wilt hebben van de gemiddelde kosten voor herstelwerkzaamheden, vindt u alle benodigde informatie hieronder of kunt u altijd contact opnemen met een specialist van Rijnmond Funderingstechniek. Wij vertellen u graag alles over wat er komt kijken bij het herstel van uw fundering.

Hoe problemen met fundering herkennen

Er zijn meerdere manieren mogelijk om problemen met de fundering te herkennen. Wij hebben deze manieren voor u op een rijtje gezet:

  • Een grote scheur in de binnenmuren
  • Scheur in de gevel
  • Naden tussen de muur en het kozijn rondom een raam of deur
  • een verzakkende vloer

Dit zijn de manieren waarop u schade en problemen aan uw fundering kunt herkennen. Er zijn meerdere oorzaken mogelijk voor een probleem met de fundering:

  • Te intensief verkeer rondom het huis
  • Een bodemdaling
  • Bouwwerkzaamheden nabij de woning
  • Daling van het grondwater

Meestal is er bij funderingsproblemen sprake van meerdere oorzaken die samen voor schade zorgen. De heftigheid van de schade heeft een direct effect op de totale kosten van het funderingsherstel.

Hoeveel kost een funderingsherstel

Het is lastig om precies aan te geven hoeveel het herstellen van de fundering van een huis zal kosten. Zelfs voor een vakman van Rijnmond Funderingstechniek vereist het meestal een uitgebreid funderingsonderzoek alleen al om het probleem te kunnen identificeren. Voordat daadwerkelijke herstelwerkzaamheden kunnen plaatsvinden, wordt altijd dezelfde aanpak gevolgd. Onze vakmannen komen naar de locatie om de situatie te beoordelen en doen concreet onderzoek naar de oorzaak van de problemen met de fundering. Vervolgens worden er metingen gedaan en vindt ook een grondonderzoek plaats.

Wanneer deze stappen zijn gedaan, kan er een voorbeschouwing voor de mogelijke kosten worden opgesteld. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de ernst van de funderingsproblemen en de grootte van de woning. Toch willen we u een indicatie geven van wat de kosten ongeveer kunnen zijn. Bij Rijnmond Funderingstechniek kunt u uitgaan van een gemiddelde prijs tussen de €1250,- en €1750,- per m2.

Voordelen van een funderingsherstel

Als u eigenaar bent van een appartement, dan heeft u een Vereniging van Eigenaren. In dit geval worden de kosten verdeeld, zoals dat in de splitsingsakte staat geschreven. Het grootste voordeel is uiteraard dat uw woning weer veilig is, maar een ander groot voordeel is de verhoging van de waarde van uw woning. Een funderingsherstel is daarom zeker de investering waard en is in veel gevallen ook verplicht. Wilt u nog meer halen uit uw funderingsherstel? Overweeg dan meteen extra ruimte te creëren door een kelder te laten bouwen of uw woning energiezuiniger te maken door isolatie toe te voegen.

Funderingsherstel bij Rijnmond Funderingstechniek

Laat uw funderingsherstel en funderingsonderzoek doen door de specialisten van Rijnmond Funderingstechniek. Wij zijn gespecialiseerd in deze werkzaamheden en voeren ze al jaren succesvol uit in de hele omgeving van Schiedam en Dordrecht. Vraag simpelweg een geheel vrijblijvende funderingsherstel offerte bij ons aan en investeer in een gezonde fundering. Wij laten u niet zakken!

Inhoudsopgave

Vandaag nog met
uw project starten?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.

06 83172276