Verzakking huis

Verzakking van uw huis

Uw huis verzakt, en nu? Geen zorgen, Rijnmond Funderingstechniek zet alles weer recht! Over het algemeen zijn het de oudere huizen waar de verzakking voorkomt. De technieken waren vroeger namelijk nog niet zo ver ontwikkeld. Aan een fundering werd dan ook niet genoeg aandacht besteed. Is uw huis aan het verzakken? Wacht dan zeker niet langer en neem direct contact met ons op! Lees voor de oorzaken en meer informatie over een huis verzakking hieronder snel verder.

Rijnmond Funderingstechniek

De ondergrond van de fundering kan te weinig draagkracht hebben

Uw woning staat op een fundering. Maar uw fundering moet ook weer ergens op liggen. Meestal wordt een zandplaat gemaakt waar de fundering in principe het stevigste op is. Dit is een dikke zandlaag dat zorgt voor zoveel mogelijk ondersteuning. Fundering op staal ligt bijvoorbeeld soms op een ondergrond van klei wat in principe makkelijk kan verzakken. Maar ook met een zandlaag is deze soms te dun waardoor de plaat niet alles kan dragen en er dus verzakkingen van uw huis ontstaan.

De fundering wordt te veel belast

In het verleden werd weinig rekening gehouden met de draagkracht van een fundering. Er werden nieuwe verdiepingen op een huis gebouwd terwijl de fundering dit helemaal niet aankon. Zo zal een huis ook gaan verzakken. Dit is dus een fout die vroeger veel gemaakt werd.

Tijdens de funderingswerkzaamheden zijn er fouten gemaakt

Tijdens de funderingswerkzaamheden kunnen ook diverse fouten zijn gemaakt, zonder dat dit opgemerkt werd. De palen kunnen bijvoorbeeld net verkeerd neergezet zijn, of misschien zijn de funderingspalen wel kapot geslagen tijdens het heien. Nu wordt er met veel meer precisie en zorg gewerkt waardoor er minder funderingsproblemen ontstaan.

Trillingen die de fundering kunnen verslechteren

Door trillingen in de grond kan een fundering ook verzwakken waardoor uw huis verzakt. Zand kan bijvoorbeeld wegtrillen of andere materialen verschuiven in de grond. Maar ook als er bijvoorbeeld al een scheur in de fundering zit kan dit erger gemaakt worden. Die trillingen kunnen bijvoorbeeld komen van bouwwerkzaamheden naast uw huis.

De oorzaken en gevolgen van een huis verzakking

Is uw huis aan het verzakken? Laat ons u dan direct helpen! Er moet namelijk snel iets aan uw fundering gedaan worden voordat het te laat is. Meerdere oorzaken zijn mogelijk voor de verzakking van uw huis. Dit zal direct bekeken en behandeld worden. Als u te lang wacht met uw fundering herstellen zijn de gevolgen dat het huis verder zal zakken en er meer schade aan uw huis zal komen en er meer herstelwerk is. Dit gaat allemaal hand in hand met meer kosten. Hier zit niemand uiteraard op te wachten! Om u een beeld te geven zijn de verschillende oorzaken hieronder uitgewerkt.

Instabiliteit door palenpest

Op plaatsen waar minder lange palen nodig waren werden vroeger tot rond 1970 grenenhouten palen gebruikt. Houten palen zijn niet ideaal om te gebruiken voor de fundering. Ten eerste heeft het niet zoveel draagkracht als een stalen paal, en ten tweede zal hout sneller gaan rotten. De palen moeten namelijk altijd onder water staan. Deze rot wordt veroorzaakt door bacteriën waardoor het de naam palenpest gekregen heeft.

Paalrot zorgt voor een instabiele fundering

Een funderingspaal hoort onder water te staan. Het grondwaterpeil veranderd soms door verschillende oorzaken die te maken kunnen hebben met bijvoorbeeld het riool. Als het waterpeil te laag komt te staan kan de funderingspaal aangetast worden door schimmel. Zo ontstaat paalrot. De paal is dan niet sterk genoeg meer om de fundering en het huis te dragen. Het huis zal op dat punt verzakken.

Banner mobiel

Hoe kan een verzakking van mijn huis opgelost worden?

Herstel van de verzakking van uw huis is niet iets wat u moet laten wachten. Hoe langer u wacht, hoe meer schade er aan uw huis zal zijn en hoe hoger de kosten dus zijn. Niemand wil natuurlijk meer betalen dan nodig is. Wij helpen u uw huis weer recht te zetten! Wanneer wij fundering herstellen kijken wij eerst naar de ondergrond van de fundering. Deze ondergrond kan een zwevende vloerplaat, fundering op staal of een houten paalfundering zijn. Daarnaast kijken we naar wat de oorzaak van de verzakking van uw huis is. Nu weten we precies waar we mee te maken hebben en kunnen we aan de slag. Voor meer informatie over funderingsherstel kunt u deze pagina bekijken!

Rijnmond Home Group

Rijnmond Funderingstechnieken helpt u wanneer uw huis verzakt!

Wanneer uw huis verzakt helpt Rijnmond Funderingstechnieken u! Met ons funderingsonderzoek bekijken wij wat het materiaal is van de ondergrond van uw fundering een waar de oorzaak ligt. Vervolgens gaan wij direct aan de slag! Een huis dat aan het verzakken is moet u niet te lang laten wachten. De kosten worden dan alleen maar hoger. Wij zijn specialist in timmerwerken, het aanleggen van nieuwe funderingen, kelderbouw en funderingsherstel! Wij zetten uw verzakkende huis weer recht! Neem dus direct contact met ons op!

Vandaag nog met
uw project starten?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.

06 83172276