Voordelen van een kelder laten bouwen

Heeft u funderingsproblemen en moet er binnenkort een funderingsherstel plaatsvinden. Dan kunt u ervoor kiezen gelijk een kelder te laten bouwen onder uw woning. Velen kiezen hiervoor, omdat het laten bouwen van een kelder voordelen met zich meebrengt. Natuurlijk heb je meteen veel meer ruimte met een extra verdieping, maar er zijn nog veel meer voordelen! Hieronder gaan we dieper in op ieder voordeel.

1. Waardeverhoging van uw huis

Een van de grotere voordelen van het hebben van een kelder is dat het de huidige waarde van uw woning of pand verhoogt. Hier kunt u uw voordeel mee doen tijdens de verkoop van uw huis. Een kelder verhoogt de waarde, omdat het zorgt voor extra opslagruimte en leefruimte, waardoor je huis ook meteen bestaat uit meer vierkante meters. Daarnaast beschikt niet elk huis over een kelder. Bent u benieuwd hoeveel effect een kelder op de waarde van uw woning kan hebben? Neem dan contact met ons op.

2. Milieuvriendelijke kelder

Een goed geïsoleerde kelder is milieuvriendelijk. Een kelder zorgt er namelijk voor dat uw huis energie-efficiënter wordt. Dit gebeurt doordat een betonnen kelder goed de warmte van een huis bewaart, waardoor de temperatuur stabiel blijft. Ook zorgt een kelder voor minder tocht uit de kruipruimte en door de rest van het huis. Met een kelder hoeft u niet extra te stoken om temperatuurschommelingen tegen te gaan in de winter en bespaart u op de energiekosten.

3. Extra ruimte

Door een kelder te laten bouwen onder uw huis creëert u meer leefruimte. Een kelder kan al snel zo’n 60 tot 100 vierkante meter toevoegen aan uw huis en kunt u daarom gebruiken voor een breed aantal toepassingen, zoals het volgende:

  • Kelders worden het meest gebruikt als opslagruimte voor extra spullen die u niet dagelijks nodig hebt. Met een kelder kunt u gemakkelijk al uw seizoensgebonden spullen, gereedschap en apparatuur opbergen zonder dat u daar een opslagunit voor moet huren. Wilt u de kelder niet als opslag gebruiken dan is een andere handige toepassing om de ruimte te gebruiken als een slaapkamer of logeerkamer voor een familielid die wil blijven slapen.
  • Als u een echte liefhebber bent van goede wijn en u van plan bent een hele collectie te verzamelen is een wijnkelder daar de ideale oplossing voor. U kunt uw kelder namelijk gebruiken om de wijnflessen te bewaren. Omdat de ruimte zich onder de grond bevindt weet u zeker dat het qua temperatuur en vochtigheid altijd goed is. Bent u niet zo van de wijn maar juist een echte muzikant? Dan kunt u de nieuwe kelder inrichten als een studio voor uw band! Als ondergrondse ruimte biedt dit een natuurlijke isolatie, zodat u lekker weg kunt jammen zonder dat er geluidsoverlast ontstaat voor de buren.
  • Een andere mogelijkheid is om de kelder te gebruiken als een persoonlijke sportschool. Gebruik de ruimte om alle gewichten en sportapparatuur te plaatsen. Zo heeft u altijd een sportruimte binnen handbereik!

4. Slimme kelder

Tegenwoordig bestaan er veel technologische toepassingen die u kunt integreren met betrekking tot kelderbouw. Een kelder hoeft zo geen onaangename ruimte onder uw huis te zijn maar juist een geweldige toevoeging! Zo is het mogelijk om slimme verlichting op te hangen die op afstand bestuurbaar is, met tijd en bewegingssensoren. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken over het vaak gebruikte horror cliché dat de kelderverlichting niet meer aangaat.

Kelders zijn van nature wat kouder en vochtiger omdat ze onder de grond zijn gebouwd. In het geval dat u de kelder wilt gebruiken als leefruimte is dit niet zo fijn. Daarom is onze tip om een slimme thermostaat in uw kelder te integreren. Zo kunt u ten alle tijden en overal de temperatuur aanpassen.

Bent u van plan om uw kelder te gebruiken voor entertainment of wilt u er een bioscoop van maken? Dan is er de mogelijkheid om de bedrading van uw geluidssystemen te integreren. Zo hebt u altijd een optimaal geluid in uw kelder. Installeer ook een ethernet bekabeling of zet een wifi extender neer. Zo kunt u al uw lievelingsseries en films probleemloos bekijken.

Neem contact op voor uw nieuwe kelder!

Heeft u interesse in een kelder voor uw woning en wilt u weten hoe wij te werk gaan? Neem dan contact met ons op! Rijnmond Funderingstechniek helpt u graag verder met al uw kelder wensen.

Inhoudsopgave

Vandaag nog met
uw project starten?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.

06 83172276