Kruipruimte uitgraven

Als uw huis geen kelder heeft, maar wel in bezit is van een kruipruimte, dan kunt u ervoor kiezen om uw kruipruimte uit te graven. Zo bent u misschien op zoek naar een plek waar u wat meer bergruimte kan creëren. Er zijn verschillende oplossingen om uw kruipruimte om te bouwen tot een kelder, maar de beste oplossing is de zuigtechniek. Bij deze techniek hoeft u geen gebruik te maken van een schep of graafmachine. Het uitgraven van een kruipruimte met een schep is sowieso al een heel lastige opgave. Bij de zuigtechniek wordt er gebruikgemaakt van flexibele zuigslangen die een erg gemakkelijk gebruik hebben. Zo zorg je ervoor dat het allemaal erg snel, efficiënt en veilig afgehandeld wordt.

Kruipruimte uitgraven tot kelder

Het is belangrijk om te weten dat het niet altijd mogelijk is om een kruipruimte uit te graven. Ten eerste moet er gekeken worden naar de constructie van het gebouw. Het kan zo zijn dat de constructie van het gebouw niet geschikt is voor het uitgraven van de kruipruimte. Het zand dat er ligt in de kruipruimte kan ook helpen met de stevigheid van de fundering van het gebouw. Het is dus handig om eerst advies te vragen bij de experts. Deze kunnen u uitleggen of het mogelijk is en wat ervoor gedaan moet worden. Zonder dit advies kunt u niet zomaar zand wegzuigen om de kruipruimte tot stahoogte te maken.

Voordelen van zuigtechniek in kruipruimte

Het is erg handig om gebruik te maken van de zuigtechniek om uw kruipruimte groter te maken. Zo creëert u gemakkelijk veel opslagruimte of een ruimte om een echte kelder te maken. Door zand, grond, puin en water te verwijderen uit de kruipruimte, wordt er een grotere ruimte gemaakt. Daarnaast heeft deze techniek een hele hoop andere voordelen:

 • Het is niet nodig om bij de techniek te graven
 • De omgeving heeft weinig overlast van deze werkzaamheden
 • De techniek is erg snel, efficiënt en veilig
 • Het stof en puin komt niet in de woning terecht
 • De kosten blijven redelijk laag vergeleken met andere opties

Hoe wordt een kruipruimte uitgegraven?

Bij het uitzuigen van een kruipruimte wordt er gebruikgemaakt van geavanceerde zuigwagens. Deze wagens worden aangesloten op slangen die ervoor zorgen dat er zand, grind en kleine puinbrokken worden weggezogen. Zoals eerder genoemd zijn deze slangen erg flexibel waardoor het geen probleem is om in elke hoek te komen. De techniek zorgt ervoor dat er geen last is van een stoffig en vuil huis na het uitvoeren ervan. De volgende stappen worden uitgevoerd bij het gebruiken van deze techniek:

 1. De zuigwagen wordt bij de woning geplaatst.
 2. Er worden slangen naar de woning gelegd.
 3. Eventuele bescherming voor de vloer en deurposten.
 4. De slang wordt door het kruipluik heen gelegd.
 5. Specialisten gaan de kruipruimte in en het zand wordt naar de slang gebracht.
 6. Al het zand komt via de slang in de zuigwagen terecht.
 7. Er wordt na afloop opgeruimd.
 8. Het resultaat is een leeggezogen ruimte.

Kosten bij een kruipruimte uitgraven

Er wordt met verschillende factoren rekening gehouden bij het bepalen van de kosten. Eerst wordt er gekeken hoeveel materiaal er weggezogen moet worden en daarnaast is het kijken of de bereikbaarheid van de kruipruimte makkelijk is. Ook moet u kijken naar de samenstelling van het materiaal wat eruit gehaald wordt en als laatste is de grootte en de duur van het project belangrijk om te weten bij de kosten. Bij het gebruik van de zuigtechniek kunnen veel verschillende situaties een rol spelen. Voor elke opdracht wordt er een passende prijs gekozen. Voor de prijs wordt van tevoren een analyse gedaan om zo tot een onderbouwd tarief te komen. De kosten voor het uitgraven van uw kruipruimte ligt gemiddeld rond de €1500,-.

De ideale manier om uw kruipruimte uit te graven

Het gebruiken van de zuigtechniek voor het uitgraven van uw kruipruimte is erg aan te raden. Zo heeft u na het gebruik hiervan een extra opslagplaats in uw huis. Omdat de techniek erg gemakkelijk is en de deze snel, efficiënt en veilig is, zorgt het ervoor dat veel mensen deze optie kiezen. Neem altijd wel contact op met experts of dit een mogelijkheid is bij uw kruipruimte past.

Inhoudsopgave

Vandaag nog met
uw project starten?

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.

06 83172276