Fundering Berekenen
Home | Fundering Berekenen
Bent u van plan om te verbouwen of aanbouw aan uw huis toe te voegen? Uw fundering berekenen is hiervoor dan zeker een aanrader en soms zelfs verplicht! Ook bij de aankoop of verkoop van een huis raden wij aan om uw fundering te berekenen. Sinds 2021 hebben alle woningen in Nederland zelfs een funderingslabel. Het is verplicht deze op te nemen in het taxatierapport van een huis. Een fundering berekenen kan in sommige gevallen dus zelfs verplicht zijn. Rijnmond Funderingstechniek brengt uw fundering in kaart en stelt een volledig funderingsplan op!
Waarom een fundering berekenen?
Wanneer u een omgevingsvergunning nodig heeft voor een verbouwing dan bent u verplicht om uw fundering te berekenen. Zonder deze gegevens kunt u de vergunning niet aanvragen. Bent u bevoegd om vergunningsvrij te bouwen? Dan moet u nog steeds uw fundering laten berekenen. In het bouwbesluit staan namelijk regels waaraan u zicht moet houden. Hoe dan ook raden we bij Rijnmond Funderingstechniek aan om uw fundering te berekenen met een verbouwing of aanbouw. U wilt in dit geval namelijk altijd weten wat de staat is van uw fundering. Het kan zomaar zo zijn dat de fundering niet genoeg draagkracht heeft of gebreken heeft. Is dit het geval, dan kan een aanbouw bijvoorbeeld al snel wegzakken, of uw hele huis kan zelfs verzakken! Daarom moet u met een verbouwing altijd een funderingsberekening met een funderingsplan laten maken door een specialist.
Het kan ook zo zijn dat u merkt aan uw woning dat uw fundering het begint te begeven. Dit herkent u aan bijvoorbeeld scheuren in de muur, deuren en ramen die niet meer goed dicht kunnen, scheuren in de vloer en andere indicatoren die wijzen op verzakkingen van uw woning. In dit geval is het handig om een berekening van uw fundering te laten maken.
Hoe wij uw fundering berekenen
Een fundering berekenen we volgens ons funderingsonderzoek. Deze berekening bestaat uit vier fasen; archiefonderzoek, visuele inspectie, fysieke metingen en de funderingsinspectie put. In dit onderzoek berekenen we uw fundering dus van alle kanten. Eerst bovengronds door metingen te doen en oneffenheden die opvallen. Vervolgens zullen we verder een ondergrondse inspectie doen. Hier doen we verschillende berekeningen als de breedte en diepte van de fundering.
Als blijkt dat de fundering verstevigd moet worden dan wordt een funderingsplan opgesteld. Deze bestaat onder andere uit constructietekeningen met de bijbehorende berekeningen. De gemeentelijke ambtenaar moet namelijk toestemming geven om te kunnen bouwen.
Wat hebben we van u nodig voor een funderingsberekening?
Om een goede berekening te kunnen maken van uw fundering, hebben we verschillende informatie en documenten nodig. Op basis hiervan weten we namelijk waar we moeten beginnen en wat we kunnen verwachten. Ook kunnen we op hiermee een duidelijke planning opstellen in het funderingsplan, omdat we weten hoe uw woning eruit komt te zien na de verbouwing. De volgende onderdelen hebben we daarom van u nodig:
- Bodemrapporten
- Originele constructietekeningen van uw woning
- Constructietekeningen van hoe uw woning eruit moet komen te zien
- Lokale bouwvoorschriften en -normen
- Inzicht in uw budget
Reden waarom wij inzicht willen hebben in uw budget, is omdat we dan weten wat voor beslissingen wij kunnen of moeten maken. Uw budget kan namelijk invloed hebben op keuzes die we maken in materialen en type fundering.
ONZE WERKWIJZE
Funderingsonderzoek
Financiering
Constructieberekeningen / Tekenwerk
Offerte
Vergunningen
Voorbereidingen werkzaamheden
Uitvoering funderingsherstel
Project afronding
Kosten fundering berekenen
Net als met iedere ander funderingsdienst zijn de kosten volledig afhankelijk van uw situatie. Hoe complexer en groter het project is, hoe meer tijd wij nodig hebben om uw fundering te berekenen. Andere factoren die een rol spelen bij de kosten zijn bijvoorbeeld het type fundering en de soort bodem waar uw fundering op ligt.
Om u toch een indicatie te geven kan het berekenen van een fundering van een gemiddelde woning tussen de €500 en €2000 kosten. Met grotere gebouwen, zoals tweegezinswoningen bijvoorbeeld, kunnen de kosten verder oplopen.
Fundering berekenen door Rijnmond Funderingstechniek
Een fundering berekenen en het opstellen van een funderingsplan is dus vaak een cruciaal onderdeel voor een verbouwing! Op basis hiervan weet u namelijk of uw fundering de gehele verbouwing überhaupt wel aankan en of uw fundering eventueel hersteld of versterkt moet worden.
Laat dus uw fundering berekenen door Rijnmond Funderingstechnieken! Met een gedegen funderingsplan voorkomt u problemen in de toekomst, zoals het verzakken van uw huis. Neem direct contact met ons op om een afspraak in te plannen!