FAQ

Er zijn verschillende oorzaken voor een slechte fundering waaronder ;

  • Zakking door bodeminklinking/negatieve kleef
  • Schimmels / Bacteriën (palenpest)
  • Verlaging van het grondwater
  • Constructiefouten, overbelasting of onvoldoende palen

Een visuele inspectie geeft veelal een indruk. Aanwijzingen van een aangetaste fundering zijn o.a. ;

  • Scheefstand van uw woning
  • Verzakking van het grond rondom uw woning
  • Scheuren in de bouw- en niet dragen muren
  • Scheefstand vloeren
  • Ramen en deuren welke klemmen of vervormen

Vooronderzoek bestaande uit :

  • Visuele opname
  • Bestaande tekeningen
  • Bodemonderzoek
  • Constructietekeningen
  • Herstelplan

Voor meer info zie Stappenplan Funderingsherstel 

Rijnmond Funderingstechniek B.V. kan van de hier bovenstaande gegevens een passende offerte maken. Voor hier bovenstaande werkzaamheden kunt u kijken op pagina diensten.

Wanneer er een bestaande kruipruimte of souterrain aanwezig is, dan is het verlaten van uw woning in de meeste gevallen niet nodig. Wanneer funderingsherstel wordt toegepast op de begane grond, dan is tijdelijk verhuizing noodzakelijk. De opslag van uw inboedel kunnen wij geheel voor uw verzorgen.

Als het gaat om een vrijstaande woning/pand dan is dit niet nodig. Betreft het een woning/pand waarbij de (bouw)muren worden gedeeld, dan heeft u toestemming nodig van uw buren m.b.t. eventuele bezwaarvorming.

Ja. Om onze werkzaamheden uit te kunnen voeren hebben wij materieel nodig dat tijdelijk wordt gestationeerd bij uw woning. Deze bestaan uit o.a. schaftruimtes, containers, hei-equipment, aggregaat e.d. Rijnmond Funderingstechniek B.V. zal echter alles in acht nemen om deze overlast tot het minimale te beperken. Wij zullen de buren en omwonenden voortijdig informeren over de gang van zaken omtrent de funderingsherstel werkzaamheden en deze overlast.

Ja. De werkzaamheden worden conform onze CAR-verzekering uitgevoerd. Tevens hebben wij een doorlopende aansprakelijkheidsverzekering.

Ja, u heeft een vergunning nodig voor funderingsherstel / kelderbouw

Voor meer info kunt u de website bezoeken van de Rijksoverheid;

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bouwregelgeving

Reguliere herstelwerkzaamheden worden tussen de zes en acht weken uitgevoerd. Voor een complete kelder al dan niet in combinatie met funderingsherstel kunt u rekening houden met dertien weken. E.e.a. hangt mede af van de grootte van het project.

Het kopen van een woning met een slechte fundering brengt altijd risico’s met zich mee. U moet hierbij denken aan een langere bouwtijd, dan wel kosten die hiermee gepaard gaan.

Of het onverstandig is om een woning met funderingsproblemen te kopen is voor ons niet op voorhand te beoordelen. Wél kan het zo zijn dat wanneer de koopprijs hiermee rekening houdt, de overweging makkelijker kan zijn.

Ja, dit is vrijwel altijd mogelijk. Het is dan ook zeer gunstig om een kelder te overwegen indien er funderingsherstel wordt toegepast aldaar dit direct kan worden opgenomen in de begroting. Het is voordeliger direct een kelder te laten uitgraven én uw verhoogd de waarde van uw woning en creëert zo meer leefruimte. Een zeer gunstige keuze dus.

Huiseigenaren die de fundering van hun woning moeten repareren kunnen een beroep doen bij het Fonds Duurzaam Funderingsherstel. Voor meer info kunt u de website van SVN raadplegen.

Heeft u een andere vraag?

Heeft u een vraag, maar staat het hier niet tussen? Neem contact
met ons op. We helpen u graag verder!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.

06 83172276